VI MONOVARIETAL
LLARGA CRIANÇA
VINS DE VARIETATS PRESENTS A CATALUNYA

La col·lecció de vins monovarietals mostra la diversitat de varietats de raïm plantades a Catalunya. Al nostre país tenim desenes de varietats tradicionals i també hi trobem moltíssimes varietats amb renom internacional. Algunes d’elles ja de fa dècades que són al nostre país.

Totes elles expliquen el dia a dia dels pagesos catalans. En alguns casos és continuar amb el què ja rebien de la seva família, en altres és invertir en el què els cellers que els hi compren el raïm els hi demanaven. I encara en altres és la persistència, l’orgull familiar. Mentre que també n’hi havia que, havent viatjat i tastat altres vins volien poder fer el mateix a les seves terres. L’objectiu era molt clar: poder continuar vivint de la terra.

A Vins Petxina hem fet una selecció de varietats presents a casa nostra i n’hem fet vins monovarietals. Els fem al Celler Rosa Maria Torres, a Sarral (Conca de Barberà). Un celler familiar amb un passat indiano que li aporta el caràcter pioner per plantar varietats foranes sense tenir-ne demanda.

Els vins són DO Conca de Barberà

Vi monovarietal
Vi Vinya els Pals Viognier
Vinya els Pals Viognier

Un vi que ens recorda que el celler el va crear una família d’indianos. Mentalitat oberta i moltes ganes d’aportar coses noves. El vi és elegant i fresc, però amb un bon cos. L’acidesa ben marcada deixa pas a aromes tropicals i d’espècies. Fantàstic sol, perfecte acompanyat.

Vi El Sirà de les Casetes

El Sirà de les Casetes

Vi elaborat únicament amb sirà (o syrah) d’una vinya que antigament eren dues. Cada vinya tenia la seva caseta que servia perquè el pagès pogués dinar-hi i també guardar-hi les eines. Amb l’aparició del tractor les casetes de vinya van perdre la seva funció i avui només són decoratives. Però si molesten pel pas del tractor s’acaben tirant a terra. Aquestes, casualment, estaven al costat de la vinya, així que no han molestat mai i per això encara hi són. També quan es van ajuntar les dues vinyes. Els pagesos ara anomenen la vinya com a la d’”el sirà de les casetes”.

El sirà amb una criança en ampolla ens aporta notes de fruits del bosc madurs i regalèssia. Així com aromes de sotabosc. La intensitat del vi és remarcable, però controlada. Perfecte per acompanyar plats de carn.

Vi Les Coses Petites

Les Coses Petites

Vi elaborat únicament amb macabeu. Un homenatge a l’experiència.
La varietat macabeu és la més extesa a Catalunya, però mai ha brillat de forma individual.

De fet, el macabeu amb el què es fa “Les Coses Petites” prové d’una vinya que al ser venuda el nou propietari volia arrancar. Però la qualitat del raïm d’aquella anyada la va salvar. El nou propietari va veure que aquella vinya vella, que l’obligava a treballar-la a mà i que tenia un rendiment baix feia un raïm excel·lent i per això la va mantenir tal i com és ara. Una vinya vella de macabue d’uns 60 o 70 anys.

© 2024 Petxina Exporta SL. Tots els drets reservats. Política de privacitat – Política de cookiesAvís legal – MapawebDeclaració d’accessibilitat

Logos kit digital