VARIETAL 500
VINS AMB TRADICIÓ
VINS D’ALÇADA I BIODINÀMICS

Els vins de Varietal 500 estan fets amb raïm plantat a més de 500 metres d’alçada a la zona del Pla de Manlleu (Alt Camp, però dins la DO Penedès, subzona Alts d’Ancosa). És la zona més alta de la DO i té un clima ben diferenciat de la resta de la DO, ja que el contrast entre el dia i la nit és molt més accentuat. Aquest fet acaba incidint en les qualitats dels vins que es poden fer, en general més frescos i amb una capacitat de guarda superior.

La zona és molt poc coneguda a Catalunya. L’àrea és muntanyosa i força escarpada. Els accessos són difícils i que sigui justament una zona fronterera entre la Província de Barcelona i la de Tarragona no és casualitat. No és una zona de pas. Així, tot i ser a 20km en línia recta de la platja de Coma-ruga, per arribar-hi en cotxe cal entre 35 i 40 minuts.

Allà la tradició rural s’hi ha mantingut. Les vinyes passen de pares a fills i es treballen fent servir coneixements heretats. Ara fa una mica més d’una desena d’anys que es van agrupar molts d’aquests pagesos per treballar conjuntament i remarcar el valor dels vins del Pla de Manlleu.

Vins Varietal 500

Ens sumem a aquest projecte agafant el relleu del Lluís Figueras i les seves referències. Els vins els fa el Josep Mitjans al seu celler: Loxarel (Vilobí del Penedès), a qui ja coneixem i que és una garantia de qualitat, precisió i respecte pel producte.

Aprofitem el seu ampli coneixement i experiència en el treball en àmfores, en la viticultura biodinàmica, en els vins espumosos i en els vins sense sulfits afegits.

Així, treballem amb varietats ben diferents, però totes elles molt ben encarades i que expliquen què hi ha hagut tradicionalment al Pla de Manlleu (Parellada i Sumoll) i quines altres varietats s’hi han plantat i fan un fruit excel·lent (Sauvignon blanc, Garnatxa blanca, Garnatxa negra i Merlot). Els vins amb sulfits afegits d’aquesta col·lecció estan dins la DO Penedès. La resta són vins sense DO, però amb raïm, també, del Pla de Manlleu.

Vi Sot de Cel

Sot del Cel

Vi blanc jove monovarietal de sauvignon blanc. Aromes florals com rosa blanca amb records herbacis com romaní i un final de fruites tropicals com el mango. En boca té una entrada fresca causa de la seva bona acidesa, sabors de fruites blanques com poma, cítrics com la taronja i records del sotabosc mediterrani.
Vi Cau del Roig

CAU DEL ROIG

Vi negre jove de garnatxa negra i merlot. Afinat durant 2 mesos en àmfora. L’aroma és fresc i enèrgic amb notable intensitat aromàtica de fruits del bosc. En boca és estructurat en atac i vellutat en boca. Final llarg i persistent.
Vi Niu d'Estel

NIU D’ESTEL

Clàssic Penedès (vi espumos seguint el Mèthode Tradicional) elaborat únicament amb garnatxa blanca. Tot i la llarga criança, sorprèn per la seva frescor. Records d’aromes florals com la flor d’ametller. En boca és honest i reprodueix allò descrit al “nas”. La bombolla és persistent i sobresurten les notes de brioixeria.

Vi Pol

POL

Vi blanc jove de garnatxa blanca. Agradables fragàncies de fruita blanca madura amb tocs florals. En boca fa una entrada suau i refrescant. Notes de pera i préssec. Net i llarg final.
Vi Parellada Natural Brisada
PARELLADA NATURAL BRISADA
Vi brisat de parellada d’una vinya de més de 60 anys. Fermentació i afinat en àmfores. Com es feia antigamen: deixant macerar les pells amb el most, indepedentmente que el raïm sigu de color blanc. Al nas és Intens, notes de compota de fruita blanca. En boca té una entrada fresca amb records de poma, pas de boca glicèric i final persistent.

© 2024 Petxina Exporta SL. Tots els drets reservats. Política de privacitat – Política de cookiesAvís legal – MapawebDeclaració d’accessibilitat

Logos kit digital