NOSALTRES
VINS PETXINA
LA NOSTRA HISTÒRIA
QUÈ ÉS VINS PETXINA

Vins Petxina és un celler negociant. Això significa que som un celler que no té vinyes ni instal·lacions. Altres cellers productors fan els nostres vins. Per això a les etiquetes dels nostres vins hi surt el nom d’un altre embotellador (el celler on produïm els vins).

COM TREBALLEM A VINS PETXINA
Nosaltres seleccionem els cellers perquè els coneixem prèviament i ens agrada la seva manera de treballar, tan al celler com a les vinyes. Però sobretot perquè veiem la oportunitat de fer uns vins d’una manera que el celler no fa. Per múltiples raons. Quan la nostra idea creiem que mereix ser explicada i que no està representada al mercat els hi demanem que l’elaborin. Sabem que ho poden fer. I nosaltres prenem la responsabilitat del vi que ells fan. Un cop elaborat el vi passa a ser de Vins Petxina, però embotellat per un altre celler.
TRANSPARÈNCIA
Mai amaguem el nom del celler embotellador darrera un codi de números. Posem el seu nom perquè sentim que són part del nostre projecte. La idea és nostra i la propietat del vi també, però si els vins no els fessin ells, no serien el què són. Per nosaltres no són els nostres proveïdors sinó els nostres col·laboradors.
Vins Petxina
Vins Petxina
LA NOSTRA HISTÒRIA

Vam crear la nostra petita empres PETXINA EXPORTA, SL al 2004. Primer treballàvem amb diferents productes d’alimentació artesanal. A partir del 2011 comencem l’especialització en el vi. Inicialment com a agents comercials d’altres cellers, des del 2014, també, desenvolupant els nostres propis projectes: els VINS PETXINA. Creem fins a 4 col·leccions de vins diferents.

A mitjans de 2023 agafem el relleu del celler comerciant “Varietal 500” i incorporem els seus vins al nostre catàleg. Actualment els nostres vins són elaborats pel Celler 9+ a La Nou de Gaià (Tarragonès), pel Celler Rosa Maria Torres a Sarral (Conca de Barberà) i pel celler Loxarel a Vilobí del Penedès (Alt Penedès). La oficina de PETXINA EXPORTA és a Manresa (Bages, Barcelona), on hi tenim un petit magatzem.

La nostra experiència en altres productes alimentaris com ara els formatges entre altres ens ha permès tenir una visió més allunyada i global del món del vi. Podríem dir que així hem pogut “veure el bosc”. Aquesta visió global i allunyada l’apliquem sovint als nostres projectes i creiem que ens ajuda a valorar de forma més objectiva els nostres vins. Salut!