VI NATURAL
LLARGA CRIANÇA
VI SENSE SULFITS AFEGITS

Els vins BLANC Vi Natural són vins fets únicament amb raïm de les vinyes del propi celler. No hi afegim res. Per això en diem BLANC, com un quadre en blanc.

Són vins ecològics que elaborem amb el Moisès Virgili del Celler 9+, a La Nou de Gaià (al costat de Tarragona). Gràcies a la seva experiència treballant amb vins sense sulfits afegits podem fer uns vins agradables i honestos que milloren amb el temps dins l’ampolla. No els venem joves, sinó de guarda.

Sota la marca BLANC Vi Natural elaborem quatre vins. Un de blanc, un de negre, un d’espumós i un de brisat. Però com que tots compleixen la característica de que no hi afegim res que no sigui raïm, els anomenem igual: BLANC. I és que no n’hi ha cap que sigui més BLANC que els altres!

Vins BLANC Vi Natural
Vi BLANC Vi Natural sense sulfits

Les vinyes, petites i envoltades d’altres cultius, estan situades a 5km de la costa. Tenen un clima Mediterrani litoral. La proximitat del mar tempera l’ambient evitant glaçades a l’hivern i calorades extremes a l’estiu.

Els BLANC Vi Natural són vins amables i lleugers malgrat no ser joves. Però complexes gràcies a treballar molt acuradament amb les lies i a que no estan filtrats. Plens de detalls tan en el procés d’elaboració com en el tast.

Els BLANC es fan desaprenent. Tornant als orígens per aprendre què es feia molt bé abans, en quins detalls ens hem de fixar. Ara, amb la gamma de solucions industrials per fer vins bons no cal parar cura en els detalls. Però sense aquests additius és com fer equilibris sense xarxa de seguretat: només pots arribar al final si ho fas tot molt bé.

Vi BLANC Vi Natural blanc

BLANC Vi Natural Blanc

Vi jove de xarel·lo (localment anomenat cartoixà). No hi afegim sulfits. Només raïm. Fermentació espontània i sense clarificar. Molt ric en aromes de fruita madura i notes d’evolució (experimenta una evolució diferent als vins convencionals, és un vi molt més ric i complex). Fantàstic sol o acompanyant arrossos de verdures, peixos al forn, pasta i carn blanca.

Vi BLANC Vi Natural negre

BLANC Vi Natural Negre

Vi jove de cabernet sauvignon, garnatxa i xarel·lo (localment anomenat cartoixà). I prou. No hi afegim ni sulfits ni res més. Només raïm. Fermentació espontània i sense clarificar. Molt ric en aromes de fruita negra madura, espècies i notes d’evolució (experimenta una evolució diferent als vins convencionals, és un vi molt més ric i complex). Fantàstic sol o acompanyant coques, pasta i carns.

Vi BLANC Vi Natural espumós

BLANC Vi Natural Espumós

Vi de segona fermentació en ampolla amb el Mètode Tradicional, elaborat amb xarel·lo (localment anomenat cartoixà). No hi afegim sulfits. Només raïm i llevats i sucres per la segona fermentació. La primera la fa de forma espontània. No fem degollat després de la segona fermentació. Per tan aquest espumós no perd amb l’envelliment sinó que millora. El posem al mercat amb un mínim de 15 mesos de criança i té un pòsit molt lleuger. La bombolla és molt fina i elegant, integrada en el vi. Aromàticament és molt ric aromes de pastisseria (experimenta una evolució diferent als vins convencionals, és un vi més ric i complex). Fantàstic sol o acompanyant arrossos, suquets, calderetes i tota mena de formatges.

Vi BLANC Vi Natural brisat

BLANC Vi Natural Brisat

Vi brisat de xarel·lo vermell (localment anomenat cartoixà marí). No hi afegim sulfits. Només raïm.
El vi brisat (mundialment conegut com a “orange” wine) és un vi fet amb amb raïm blanc, però amb la tècnica d’elaboració d’un negre. És a dir, el most fermenta juntament amb la pell. El resultat és un vi més complex. En aquest cas al tractar-se d’una varietat amb la pell vermellosa (i no groga o verda com la resta de raïms blancs) el color del vi és més aviat salmó que no taronja.
Fantàstic sol o acompanyant peixos, arrossos, suquets, calderetes i tota mena de formatges.

© 2024 Petxina Exporta SL. Tots els drets reservats. Política de privacitat – Política de cookiesAvís legal – MapawebDeclaració d’accessibilitat

Logos kit digital